Så enkelt gör du egen marsipan
Marsinpanpyssel med barnen tillhör de roligaste aktiviteterna runt jul. Förutom den klassiska marsipangrisen kan det bli de mest fantasifulla skapelser som rymdskepp, ormar och läskiga monster. Men visste du att det är väldigt enkelt att göra egen marsipan. Med skalade mandlar och en bra matberedare är den klar på ett kick.
Ingredienser
- 200 gSötmandel
- 2,5 dlSocker
- 1 äggvita
- 1,5 mskkallt vatten
- 3,5 dlFlorsocker
- karamellfärg
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.