Real Madrid avgjorde på övertid efter att Buffon fått rött

Uppdaterad 2018-04-12 | Publicerad 2018-04-11

Ett dygn efter Romas bragdvändning var Juventus på väg att upprepa bedriften mot Real Madrid.

Men vid ställningen 3–0 till Juventus fick Real Madrid straff – och efter att Buffon bett domaren dra åt helvete och visats ut avgjorde Ronaldo från elva meter.

– Han har inget hjärta, säger målvakten.

Efter att Juventus förlorat den första matchen i Turin med 3–0 såg läget hopplöst ut inför onsdagskvällens i Madrid. Men efter att Mandzukic nickat in 1–0 redan i den andra minuten infann sig en strimma av hopp hos Juventus-spelarna.

Stärkta av ledningsmålet skapade italienarna fler chanser och i den 15:e minuten var Mandzukic nära att göra mål på hörna. Avslutet gick dock rakt på Keylor Navas i Real Madrids mål.

Mandzukic skulle dock bli målskytt igen. I den 37:e minuten nådde kroaten återigen högst på ett inlägg, den här gången från inbytte Lichtsteiner.

Navas tappade bollen

Även Real Madrid skapade flera klara chanser i första halvlek. Närmast var mittbacken Raphael Varane som strax före paus nickade i ribban på Toni Kroos frispark.

En kvart in i andra skickade Douglas Costa skickade in en boll i Real Madrids straffområde. Keylor Navas plockade bollen men tappade den sedan framför fötterna på Blaise Matuidi som helt ren kunde raka in Juventus tredje mål för kvällen.

I det läget var ställningen i dubbelmötet 3–3.

”Dra åt helvete”

I den tredje övertidsminuten, när alla satt och väntade på förlängning, fick Real Madrid straff efter att Lucas Vázquez gått i backen i närkamp med Mehdi Benatia.

Juventus målvakt Gianluigi Buffon såg rött och skrek ”Vai a cagare” (ungefär ”dra åt helvete”) till domaren Michael Oliver. I sin sista Champions League-match någonsin blev den italienske legendaren utvisad.

In kom Wojciech Szczesny, men polacken var chanslös på Ronaldos straff och Real Madrid är vidare till semifinal efter totalt 4–3 i dubbelmötet.

– Vi gav allt, men en människa kan inte krossa drömmar så här i slutet av en extraordinär upphämtning på en tveksam situation, säger en uppretad Buffon till italienska Mediaset efter matchen.

– Det är uppenbart att du inte har något hjärta, utan snarare en soptunna i bröstet. Om du inte har karaktär att vara på en sådan här plan och arena, så borde du sitta på läktaren med din fru och dina barn och dricka sprite och äta chips.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se