Juventus vände och vann efter jättedramatik

Uppdaterad 2018-08-09 | Publicerad 2018-04-28

Inter hade ledning 2–1 mot Juventus i Milano och såg ut att hjälpa Napoli mot ligatiteln.
Då vände Turinklubben till seger på två minuter – och har nu fyra poängs försprång.
– Vi kommer kämpa ända in i döden för att vinna, säger målskytten Gonzalo Higuain.

Efter Napolis 1–0-vinst mot Juventus hade Turinklubben stor press på sig inför mötet med Inter i Milano.

Förlust eller oavgjort, och Napolis möjligheter att knipa Serie A-titeln skulle vara stora. Länge såg det ut som att det var precis det som skulle ske – men på två minuter lyckades Juventus vända underläge till seger.

– Det här är fotboll. Vi förlorade i sista minuten förra matchen, men den här gången vände vi med hunger, stolthet och en törst efter seger, säger Gonzalo Higuain i Mediaset.

Inter med en man mindre

Douglas Costa inledde målskyttet för bortalaget efter 13 minuters spel, en ledning som stod sig i paus. Då hade Inter spelat större delen av den första halvleken med en man mindre sedan Matias Vecino visats ut.

Kvitteringen kom genom Mauro Icardi som nickade in 1–1 i den 52:e minuten. När Andrea Barzagli olyckligt styrde in bollen i eget mål jublade förmodligen hela Neapel.

Vände i 87:e minuten

Resultatet stod sig ända till slutskedet och tränaren Luciano Spalletti valde att byta ut Icardi och sätta in försvararen Davide Santon. Kort därefter slog Juan Cuadrado till när han ur snäv vinkel sköt en boll som sedan Inters Milan Skriniar hjälpte in i eget mål.

Det var inte nog där. Bara två minuter senare fullbordade Gonzalo Higuain den sanslösa vändningen när han skickade in bollen vid en frispark. Kort därefter blåstes matchen av vilket innebär att Juventus nu är fyra poäng före Napoli, som har en match mindre spelad.

– Inter spelade bra, trots en man mindre, säger Gonzalo Higuain.

– Men det var viktigt att vinna och det är en bra sjävförtroende-boost inför de tre sista matcherna.

Napoli ställs mot Fiorentina under måndagskvällen.

OBS! Den här artikeln har tidigare innehållit ett liveflöde som inte längre stöds av vår nuvarande sajt. Övrig text i artikeln kan fortfarande innehålla syftningar till det flödet.