Rött kort, straff, utebliven straff och en itusliten tröja.

Det fortsätter gå trögt för Real Madrid i ligaspelet.

Mot Real Sociedad kom sjätte förlusten den här säsongen.

När Santiago Solari tog över som huvudtränare i Real Madrid hoppades klubben att den negativa trenden skulle vändas.

Det gjorde den till viss del (bortsett från ett bottenapp mot Eibar i höstas samt oavgjort mot Villarreal förra omgången) men under söndagen kom lagets sjätte förlust den här säsongen när Real Sociedad gästade.

Straff efter tre minuter

Bortalaget, med nya tränaren Imanol Alguacil, tog ledningen redan efter tre minuter på straff genom William José. Real hade visserligen mycket boll resten av matchen och unge talangen Vinicius Jr storspelade. Den sistnämnde 18-åringen skulle nog dessutom haft straff i den andra halvleken då han kapades av målvakten Geronimo Rulli (som för övrigt utsågs till matchens lirare).

– Den var solkar, kommenterade tränare Solari det friande domslutet.

– Vinicius gjorde en väldigt bra match. Visade stort självförtroende. Vi är glada över det men inte resten.

Tappar mark i tabellen

För när Real tryckte på för en kvittering lyckades i stället baskerna kontra in 2–0 genom Ruben Pardo. Hemmalaget fick spela med tio man den sista halvtimmen sedan Lucas Vazquez tilldelats sitt andra gula kort. Spanjoren slet sönder sin vita tröja i frustration när han lämnade planen.

Resultatet innebär att Real Madrid ligger tio bakom ledande Barcelona som besegrade Getafe med 2–1. Real Sociedad klättrar upp till en elfte plats i tabellen.

– Vi misslyckades med att knappa in på toppen. Det är så vi ser på det, sammanfattar Solari.