Ulrik: De åker på sjätte (!) raka förlusten

avDaniel Söderbäck

Lördagen den 20 juli: Stryktipset i sista stund med Ulrik Sandebäck. Spelstopp 15.59.

▪▪▪

Gais började serien okej.

Men när två tunga backar gick sönder rasade allt.

Nu kommer sjätte (!) raka förlusten när Degerfors väntar på bortaplan.

Gais tog 13 poäng på de 9 första matcherna. Ett helt okej facit.

Men i matchen mot MjällbyStrandvallen 26 maj gick både mittbacken Emil Wahlström (massor av år i Häcken) och ytterbacken Niclas Andersén (också ex-allsvensk i Häcken och IFK Göteborg) sönder.

Sedan dess har Gais inte tagit en enda poäng!

Det fick i veckan konsekvenser när klubben sparkade Bosko Orovic.

Visst kan man få en injektion med Patrik Ingelsten som matchcoach idag.

Men faktum är att materialet inte håller Superettan-klass just nu.

Mad den skadade stjärnduon har ett ungt Gais för lätt. Det blir inte bättre av att Andreas Östling är fortsatt sakadad och att skyttekungen Nikola Ašceric (14/4) är avstängd! I min bok måste Degerfors ha toppchans – jag spikar utan att tveka!

Bäst vinstchans på kupongen?

Malmö FF!

Sirius var förvisso bättre än förväntat mot Hif (var värt poäng), men mot MFF orkar man inte stå upp.

Banketta.

AFC Eskilstuna är lite bättre än ryktet och slog IFK Göteborg lätt i premiären. AFC får till helgens match tillbaka sin ”stjärna” Felix Michel och förstärks här med ett nytt MFF-lån; Pavle Vagic. Även Dzenis Kozica (Djurgården) har lånats in.

12 procent för Eskilstuna är på tok för lågt – den bör streckas!

Annars?

Om tre veckor (!) inleds Premier League (9 aug).

Galet!

Så vi som gillar ”svenskt” får passa på att njuta ett par veckor till.


Spikarna

▪▪ 1. AIK - Helsingborgs IF 1.

Helsingborg trodde jag stenhårt på senast mot ett avbräcksfyllt Sirius. Visst vann laget, men imponerade inte alls. 1–0-triumfen togs med en stor skopa tur. Har fått nye målvakten Anders Lindegaard spelklar till det här mötet. Hans senaste match? För ett år sedan. AIK är i full harmoni – vinner normalt.

▪▪ 4. Degerfors IF - GAIS 1.

Gais har till den här matchen sparkat sin tränare. Men jag tror inte det ger effekt direkt – för läget i truppen är för jobbigt. Skador har stört försvarskuggar och nu är även skyttekungen Nikola Asceric avstängd. Degerfors är normalt en klass bättre. Och framför allt är det med lugn och ro i bruksklubben.

▪▪ 10. Malmö FF - IK Sirius 1.

MFF kunde rotera i Europa League-kvalen så kommer knappast slitet till det här mötet. Sirius har åter många spelare borta och spelar för ”öppet” för att kunna hota MFF. 3–1? Banketta.

Skrällarna

▪▪ 8. Philadelphia Union - Chicago Fire X.

Jag tycker ”Stryket”-spelarna har streckat den här ettan för hårt. Union har en hel del avbräck och föll senast med hela 4–0. Chicago Fire är skadefritt och kan få en passande matchbild här. 1–1?

▪▪ 9. IFK Göteborg - AFC Eskilstuna 2.

IFK Göteborg gör det bra – inget snack om saken. Men när laget är tunga favoriter är det ändå alltid läge att gå emot. Det gjorde jag med framgång även hemma mot ÖSK (0–1). AFC Eskilstuna är inte så tokigt, återfår sin lagkapten nu (F. Michel) och har lånat in två mittfältare (D. Kozica & Pavle Vagic). Kul tvåa!

Spelarfrånvaron

▪▪ Helsingborgs nyförvärv Alhaji Gero debuterar mot AIK. Det gör även nye målvakten Anders Lindegaard som kommer starta matchen på Friends. Saknas i Hif gör bland andra Pär Hansson, Kalle Joelsson, Alexander Farnerud, Noel Mbo och Mamudo Moro.

▪▪ BP får tillbaka fler och fler spelare, men får det ändå inte att stämma. Norrby saknar till den här matchen poängspelaren Robin Strömberg, han är avstängd. In i laget kommer Ivo Pekalski.

▪▪ Serieettan Philadelphia Union har lite problem. Saknar bland andra vassa mittfältaren Jamiro Monteiro (16/4). Även Warren Creavalle (6/0) och Olivier Mbaizo (4/0) är helt ”out”, och sannolikt saknas starkt brassen Ilsinho (16/4) igen. Chicago Fire har hela truppen tillgänglig.

▪▪ Gif Sundsvall har en tunn trupp och saknar nu Omar Eddahri, Teodor Stenshagen och David Myrestam. Linus Hallenius och William Eskelinen har som bekant lämnat klubben. 

Förutsättningarna

▪▪ Helgens omgång känns helintressant.

Det av flera olika anledningar.

• Vi bjuds på hela tolv matcher från Allsvenskan och Superettan – sommarens i särklass bästa kupong.

• Jackpott på sex miljoner kronor!

Vi har en jackpott eftersom det inte blev någon utdelning på 10 rätt senast – därmed ligger det alltså sex miljoner i 13-potten. 

Det här ökar så klart intresset för ”Stryket” och omsättningen lär stanna på ”sommarfina” 16/17 miljoner kronor. Så stanna upp en stund för sol och bad – för spelvärdet är på topp och kupongens kvalité likaså. I alla fall med tanke på årstiden.

Skvallret

▪▪ En hel del övergångar sker varje år i ”sommarfönstret”. Övergångarna i Allsvenskan blir så klart – med all rätt – belysta, men det finns en hel del intressanta övergångar i Superettan.

Som... ... James Keene till Östers IF. En klockren övergång för ÖIF tror jag. Laget har det mesta utom en ”killer”. Nu får man in det i en hungrig 33-åring som vill förlänga karriären.

...Norrby har fått in mycket rutin i en sådan som Ivo Pekalski.

...Halmstad har plockat in Mikael Boman från Randers.

...VSK har hämtat in förre MFF-talangen Petar Petrovic, 23. Han spelade i fjol i Allsvenskan med BP. Bra förvärv!

... Henrik Johansson, som är barnbarn till den brasilianske storspelaren Garrincha, är klar för Trelleborgs FF.

ARTIKELN HANDLAR OM

Speltips