Nu får Peugeot 308 ett ansiktslyft

avAftonbladet

Peugeot 308 uppdateras.

Peugeot visar nu första bilderna på ansiktslyfta 308 som innehåller små men några tydliga förändringar.

Peugeot kallar det lilla ansiktslyftet för att modellen nu presenteras som ny generation. Det tycker vi är lite magstarkt. Biltillverkarna har numera en förkärlek att kalla lätt uppdaterade bilmodeller för nya, men Peugeot tar ledningen genom att benämnda lyftet för en generationsväxling.

Hur som helst… till utseendet ser vi att Peugeot 308 årsmodell 2018 får sitt lejon placerat i grillen i stället för på huvens framkant. Peugeot kallar 308:ans nya former för djärva, men så mycket mer djärva än de tidigare formerna är de inte eftersom de flesta är oförändrade. I fronten har grillen dock fått ett subtilt rutnätsgaller i stället för enbart horisontella ribbor och nedre stötfångarpartiet möblerats om för att hysa större och bredare luftintag samt små rektangulära dimljus i stället för runda. I och med att lejonet har bytt plats har de två korta vecken mitt på huven försvunnit.

Uppdaterade Peugeot 308 lanseras med flera olika bensin- och dieselmotorer som ska ha effek­tivare rening än tidigare. Fransmännen nämner Euro 6c-standarden, den som mer överensstämmer med verklig förbrukning och verkliga utsläpp, det är dock oklart om motorerna, och i så fall vilka, når upp till definitionen redan nu.

ARTIKELN HANDLAR OM

Peugeot

Bilar