Annons

"Våra liv gick inte ihop tidigare"

YEPSTR

Daniel Sonessons kamp för att få ihop heltidsarbetet och hämtningen på förskolan skapade en enorm stress.

Men nu har han hittat lösningen som gör livspusslet enklare.

– Våra liv gick inte ihop tidigare, säger han.

Daniel Sonesson och hans sambo bor med sina två barn, fem och två år gamla, norr om Stockholm. Precis som i många familjer bollar de ett familjeliv med intensivt heltidsarbete.

Men att få ihop jobbet med förskolans öppettider visade sig vara en svår ekvation. Och i likhet med många inflyttade stockholmare har varken Daniel Sonesson eller hans sambo föräldrar som kan rycka in som barnvakt med kort varsel.

Ovanpå det pendlar Daniel till sitt arbetet inne i stan.

"Enorm stress"

Det var särskilt hämtningarna som skapade stress.

– Det tar nästan 50 minuter för mig att ta mig hem med buss och tåg. Det innebar att jag kom sent till jobbet och lämnade tidigt och fick inte allt arbete gjort. Det var en enorm stress.

Några vänner tipsade Daniel om Yepstr, en app som kopplar samman människor med ambitiösa ungdomar i området som vill tjäna extra pengar och skaffa arbetslivserfarenhet. Via Yepstr kan man exempelvis annonsera efter barnpassning, hundvakt, gräsklippning eller andra trädgårdsuppdrag.

EXTERN LÄNK:

Ladda ner Yepstr och hitta en barnvakt i ditt område

Tryggt och enkelt

Daniel annonserade efter barnpassning och hämtning från förskolan någon dag i veckan och fick snabbt tre svar från ungdomar i närområdet.

– Vi intervjuade två och hittade en som kändes helt rätt. Det är väldigt enkelt att använda appen och det känns tryggt att all betalning sker via appen så att ingen av oss behöver hålla ordning på timmarna. Allt sköts av Yepstr.

För Daniel har Yepstr inneburit att vardagsstressen minskat rejält.

– Att ha någon som hämtar en eller två gånger i veckan betyder att jag kan vara kvar en extra timme på jobbet och verkligen få kvalitetstid när jag kommer hem. Då har jag lämnat jobbet på jobbet och kan fokusera på barnen.

EXTERN LÄNK:

Ladda ner Yepstr och kom igång direkt

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladet:s redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.