ÅSIKT

Håll er till sanningen när ni recenserar oss

Replik från M om satsningar på välfärden

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
Foto: P‰r Olsson / SvD / TT / TT NYHETSBYR≈N
SAmir Adan (M)(: ocialdemokraterna tycks vilja låta hela valrörelsen handla om Moderaternas politik. Gärna för mig

REPLIK. Socialdemokraterna tycks vilja låta hela valrörelsen handla om Moderaternas politik. Gärna för mig. Men Österberg och Engström borde hålla sig till sanningen i invändningarna mot vår politik.

Den stora frågan i höstens val kommer inte att handla om vem som säger sig satsa mest på välfärden, utan om hur satsningarna blir möjliga.

Det är uppenbart att höjda skatter inte är en hållbar väg för att öka välfärdens resurser. Med Moderaternas politik för fler i arbete, ökad valfrihet och rätt prioriteringar kan vi stärka välfärden.

Vi moderater är tydliga – vi kommer prioritera att korta vårdköerna, satsa på skolan och verka för fler och bättre betalda poliser, framför att bygga ut bidragssystemen och dela ut byggsubventioner som vi vet inte fungerar för att öka bostadsbyggandet.

I Stockholm där bostadskrisen är som störst, är intresset för regeringens byggsubventioner minimalt hos byggherrarna.

Socialdemokraterna tillsammans med Miljöpartiet i Stockholm bedriver samtidigt en radikal bidragspolitik när de ger personer som saknar asylskäl och som har fått besked om att de ska lämna landet, rätt till ekonomiskt bistånd. Det är inte en hållbar ordning.

Regeringen Löfven har höjt skatterna med 60 miljarder kronor. Samtidigt har vårdköerna fördubblats, polistätheten minskat och jobbklyftan mellan svenskfödda och utlandsfödda vidgats.

Det är naturligt att Österberg och Engström vill ägna all kraft åt att recensera Moderaterna eftersom resultatet efter fyra år med Socialdemokraterna i regeringsställning är en urholkad arbetslinje och försämrad välfärd.

Amir Adan, Riksdagsledamot (M) i Hässelby-Vällingby, Stockholm


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Artikeln är en replik. Läs hela debatten här:

ARTIKELN HANDLAR OM