Laga lätt med mycket protein

Publicerad 2016-09-30

Kolla in dagsmenyn

Letar du efter näringsinnehållet för en särskild råvara eller maträtt? Som medlem i Viktklubb får du fri tillgång till en databas med tusentals livsmedel och recept, med såväl information om näringsämnen som antal kalorier färdiginräknade. Här bjuder vi på en dagsmeny med recept med särskilt mycket protein men få kalorier.

FRUKOST: Kesoplättar
4 port, 117 kcal/port

Tillagningstid: 15 min

2 ägg

3 msk dinkelmjöl

250 g keso

0,25 krm vanilj

Gör såhär:

1. Rör ihop ägg och mjöl, tillsätt sedan keso och mosa i den lite lätt.

2. Tillsätt eventuellt någon smaksättning som till exempel vanilj.

3. Vänd inte förrän ovansidan stelnat något, som när man gräddar pannkakor.

4. Servera!

Vill du få tillgång till fler recept? Bli medlem här och få tillgång till hela databasen

LUNCH: Kalkonsallad

1 port, 190 kcal

Tillagningstid: 10 min

2 dl blandad sallad

75 g kalkonpastrami

en halv apelsin

3 rädisor

1 msk granatäppelkärnor

1 tsk gräslök

Gör såhär:

1. Fördela sallad i en djup skål och lägg kalkonpastramin runtom.

2. Skär ut fina filéer av apelsinen och lägg ovanpå salladen.

3. Skiva sedan rädisorna och toppa salladen med tillsammans med granatäpplekärnorna.

4. Avsluta med att garnera med lite gräslök.

5. Servera om du vill med någon matsked mangodressing, men tänk då på att även räkna in dem kalorierna.

MELLANMÅL: Kokt ägg med kaviar eller majonnäs

1 port, 189 kcal

Tillagningstid: 5 min

2 ägg

2 tsk kaviar/majonnäs

Gör såhär:

1) Koka äggen i ca 6 minuter.

2) Skölj och servera med en klick kaviar eller majonnäs.

MIDDAG: Portabellosvamp med gratinerad tonfisk

1 port, 211 kcal/port

Tillagningstid: 30 min

1 Portabellosvamp

1 msk lättcréme fraiche med smak av paprika och chili

salt och peppar

1 msk hackad rödlök

1 tsk hackad persilja

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader och sätt in svampen på en ugnsplåt med hatten nedåt. Ugnsbaka i 10 minuter och gör under tiden tonfiskröran: Blanda tonfisk med crème fraiche, salt, peppar, rödlök och persilja.

2. Ta ut svampen och gröp ur lite av innehållet. Häll av vätskan som blivit över efter ugnsbakningen.

3. Hacka sedan svampinnehållet och blanda ner i tonfiskröran.

4. Fördela slutligen röran i svamphatten och toppa med riven ost.

5. Gratinera 10 minuter i ugnen och servera varm med sallad, paprika och tomat.

Vill du få tillgång till fler recept? Bli medlem här och få tillgång till hela databasen

Sofia Yoo

Följ ämnen i artikeln