Bästa tipsen: Så fyndar du mest på Singles Day

Rea-högtiden Singles Day växer – utmanar Black Friday

avBabs Drougge

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Claudio Bresciani/TT/NYHETSBYRÅN
Så maxar du fynden på Singles Day 2018.

Den 11 november infaller Singles Day – shoppinghögtiden som egentligen är större än Black Friday.
Så här förbereder du dig inför dagen som blir allt större i Sverige.

Den 11 november är känd internationellt som Singles Day, på grund av sina många ettor – 11/11. Förutom att hylla alla dem som lever själva, uppmärksammas dagen med reapriser i sann ”unna dig själv”-anda.

Singles Day kommer från Kina där dagen är en megahit. Faktum är att Singles Day till och med är större än självaste Black Friday. 2017 omsatte den kinesiska e-handelsjätten Alibaba hela 25,4 miljarder amerikanska dollar – motsvarande 229 miljarder kronor – på ett dygn.

Singles Day allt större i Sverige

Den ”nya” rea-högtiden är emellertid på uppgång i Sverige, och väntas öka markant i år. Hela 18 procent av 156 tillfrågade svenska e-handlare planerar att ha rea den elfte november i år. Detta enligt en undersökning som analysföretaget Kantar Sifo utfört på uppdrag av jämförelsesajten Pricerunner.

Det kan jämföras med förra året, då endast 5 procent deltog i Singles Day.

– Det är en jättestor rea utomlands och vi kommer också se att Singles Day växer i Sverige under kommande år, säger Nicklas Storåkers, vd på Pricerunner.

Han delar dessutom med sig av några tips till den som vill fynda rejält under den växande shoppinghögtiden.

3 tips inför Singles Day-shoppingen:

  1. Upprätta en inköpslista i förväg
    Har du några specifika inköp i åtanke eller är du bara nyfiken på det nya konceptet? Gör en inköpslistas så att du inte i onödan frestas av dagens alla erbjudanden och spräcker budgeten med impulsköp. Kom ihåg: Black Friday står för dörren bara två veckor senare. Eventuellt med ännu bättre rabatter på vissa kategorier av produkter.

  2. Jämför priser och kolla att erbjudandet är bra
    Bli inte förblindad av stora rabatter och höga ”före-priser”. Använd en jämförelsesajt och jämför med andra butiker innan du lägger varan i kundkorgen. Kolla också den historiska prisutvecklingen. Ser du stora prisvariationer kan det indikera på att produkten ofta är på rea, då kan man vänta lite med inköpet.

  3. Handlar du utanför EU:s gränser?
    Singles Day är världens största shoppingdag och det är därför lätt att hitta intressanta Singles Day-erbjudanden utanför Sverige. Handlar du utanför EU så var uppmärksam på att både tullavgifter och moms kan läggas på varans pris. Det är alltså inte säkert att erbjudandet i slutändan blir så bra som det ser ut. Detta leder oss tillbaka till punkt nummer 2 – jämför innan du handlar.

Källa: Pricerunner

Så tar du dig ur shoppingmissbruket 00:36
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Shopping

E-handel

Alibaba

Sverige

Högtider