”Det blir kultur, nöje, internet och politik"

Karin Pettersson och Tone Schunnesson om Café Bambino, Aftonbladet Kulturs nya satsning

Hej Tone och Karin! Vad är Café Bambino?

– I fantasivärlden är Café Bambino ett underbart men lite slitet café vid en strand klockan 17.30 en torsdag eftermiddag i augusti, där man kan beställa banana split och dricka ett glas vitt vin med en isbit i. I verkliga världen är det vår nya filmade podcast! Varje vecka samtalar pratar vi om ett nytt ämne, men vi rör oss inom kultur, internet, nöje och politik. Ibland har vi en gäst, ibland kör vi solokvist.


Varför gör ni Café Bambino som rörlig bild och inte podd?

– Filmad podd låter kanske motsägelsefullt, men formatet liknar en podcast, och visserligen med bild men inte lika producerat som traditionell tv. Mycket rörlig bild idag görs i det extremt korta formatet med Tiktok och reels, samtidigt finns en stark trend åt andra hållet, med fler och fler filmade poddar. Tone är också lite för besatt av att kolla Youtube.


Vad ska ni prata om?

– I vårt första avsnitt pratar vi om autofiktion med Alex Schulman. Under hösten kommer vi att prata om en massa andra grejer, till exempel hur man är vänster, self-care och nya böcker vi har läst. I Café Bambino vill vi utforska ett ämne men också lära känna varandra och se vad som händer.


Vad har ni för drömgäst? 

– Alla gäster vi bjuder in är dröm! Men Karin Dreijer om skapande, Kara Swisher om internet, Jeremy O. Harris om teater och Otessa Moshfegh om prosa.


Har ni några gäster bokade som ni ser fram emot? 

– Ja det ska bland annat bli kul att prata med Jonas Hassen Khemiri om hans nya bok och med Magdalena Andersson om ideologi!


Hur kan man se programmet?

– Varje onsdag hela hösten kommer ett nytt avsnitt och Café Bambino gå att se på aftonbladet.se, Youtube och på Spotify.

Kultur

Prenumerera på Kulturens nyhetsbrev

Aftonbladets kulturchef Karin Petterson guidar till veckans viktigaste kulturhändelser och mest intressanta idédebatt.