Flera mobilfilmare anmälda för brott efter svår olycka

avAftonbladet

Foto: Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN
Trafikolyckan i Fruängen. En lastbilschaufför körde in i ett brofundament och omkom. Nu har ett halvdussin nyfikna åskådare polisanmälts för brott.

Ett halvdussin åskådare som använt mobilkamera och filmat den svåra dödskraschen i Fruängen har polisanmälts, uppger polisen i ett pressmeddelande.

– Jag och mina kolleger känner mycket olust och upprördhet över den likgiltighet som människor visar, säger Filip Rundberg som ledde polisinsatsen på plats.

Tre bilförare som körde förbi är anmälda för att de använde mobilen under körning. Tre andra mobilfilmade från en gångbro rakt ovanför olycksplatsen. De misstänks för olaga integritetsintrång.

– Det innebär att personen som filmar också sprider materialet vilket vi ansåg oss ha information om att det gjorts, säger Filip Rundberg och tillägger att de bara ingrep mot ett mycket litet antal personer i förhållande till hur många som filmade.

Både räddningstjänst och polis jobbade på platsen och flera poliser fick sättas in extra enbart för att hantera närgångna mobilfilmare.

Källor

ARTIKELN HANDLAR OM