MEDELHAVSMAT PRESENTERAS AV

Halloumiskolan – så gör du extra fräsch halloumisallad

avAftonbladet

MAT & DRYCK

Nu ska vi göra något riktigt somrigt och fräscht.
– Jag tänkte att vi skulle göra en sallad i stället, med grillad halloumi, grillad vattenmelon och grillat bröd, säger kocken Mattias Larsson och fortsätter:
– Just det där söta i vattenmelonen mot det salta i halloumiosten är en superkombo.

Halloumisallad

Antal: som lunch/middag för 2 pers el som snacks/förrätt för 4 pers.

Ingredienser:

  • 4 skivor halloumi a ca 1 ½ cm tjocka

  • 4 skivor bröd

  • 4 skivor vattenmelon

  • olivolja och salt

  • ca 120 g småbladig sallad

  • olivolja och flingsalt

Gör så här:

  1. Ringla olivolja över halloumin, brödet och vattenmelonen.

  2. Grilla först bröden och vattenmelonen på medelhög temperatur till en fin grillad yta.

  3. Grilla därefter halloumin ca 2-3 minuter på varje sida tills den är krämig med en gyllene yta.

  4. Lägg upp allt tillsammans med lite sallad och ringla över lite mer god olivolja och en nypa flingsalt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept