Foto: Lena Granefelt
Matig sallad i fina färger.

Vintersallad – med rostad pumpa, fikon och mandeldressing

5 (1 röst)

Vintersallad – med rostad pumpa, fikon och mandeldressing. En färgglad sallad piggar upp vilken måltid som helst. Här är en smakrik vintersallad med ljuvligt god mandeldressing.

Recept ur boken ”Gröna linjen” (Ordfront förlag) av Alice Knutas och Linn Lundberg. Foto: Lena Granefelt.

arrow downarrow up
  • Rostad pumpa

  • 1 butternutpumpa, acornpumpa
  • 2 msk neutral olja
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 2 tsk salt
  • Sallad

  • 2 dl pärldinkel, eller mathavre
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 100 g valnötter
  • 2 endiver, röd eller grön
  • 0.5 citron, saften
  • 2 polkabetor
  • 4 färska fikon
  • 200 g salladsblandning, fin och småbladig
  • 200 g vindruvor, röda
  • salt
  • Mandeldressing

  • 2 msk mandelsmör, från affären eller hemgjord
  • 1 dl neutral olja
  • 1 dl vatten
  • 1 msk lönnsirap
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt, efter smak

Gör så här

avAftonbladet

Vintersallad – med rostad pumpa, fikon och mandeldressing

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept