Fava med karamelliserad lök och kapris

Av Godare

(8)

Vad tycker du?

Fava med karamelliserad lök och kapris

Fava är en populär grekisk dipp som påminner lite om hummus.
I det här receptet har vi toppat den goda röran med karamelliserad lök och kapris.
Servera med bröd och färskpressad citron.

Fava med karamelliserad lök och kapris.

Ingredienser

  • 4 dlgula ärter, kokta
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dllantbuljong, varm
  • 0,5 lök, hackad
  • 3 mskOlivolja
  • 1 tskSalt
  • 0,5 citron
  • Svartpeppar, efter smak

Till löken

  • 1 Gul lök, stor
  • 1 mskSmör
  • 1 mskSocker
  • 1 tskvinäger
  • 1 mskVatten
  • Salt och peppar

Till servering

  • Kapris
  • Citron

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Fava med karamelliserad lök och kapris