Foto: Eva Hildén
Lyxtacos med friterade musslor

Lyxtacos med friterade musslor

4,5 (4 röster)

Lyxtacos med friterade musslor. Om du vill lova lite och sedan drämma till med en riktig överleverans, bjud in till tacokväll och kärlekschocka dina gäster med denna krispiga festmåltid. Recept ur Köttälskarens nästan vegetariska kokbok av Eva och Matts Hildén, Mondial förlag.

Lyxtacos med friterade musslor

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 250 g blåmusslor, frysta utan skal
  • 2 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk panko ströbröd
  • olja, till fritering, t ex rapsolja
  • Mangosalsa

  • 2 avokado
  • 1 mango
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl koriander, hackad, färsk
  • Sriracha majo

  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk srirachasås
  • Picklad rödlök

  • 2 rödlökar
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 dl ättika, 12 procent
  • Till servering

  • tortillabröd, små
  • koriander färsk
  • 1 knippe koriander

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept