Ribollita med mjuka grönsaker
Bjud på en rustik italiensk ribollita med lokala råvaror. Stjärnkocken Tom Victor Gausdal kryddar grönsaksoppan med mynta och tipsar:
– Lägg dina vissna morötter i iskallt vatten och de blir som nya.
Ingredienser
Buljong:
- 1 lbuljong, höns eller grönsak
- 1 Schalottenlök, i skivor
- 1 vitlöksklyfta, i skivor
- 3 Morötter, skurna i bitar
- 0,25 rotselleri, skurna i bitar
Soppa
- 2 dllinser, kokta, eller bönor eller liknande
- 8 bladcavolo nero, eller grönkål, finskurna
- 2 nävarsköljd färsk spenat
- 6 mskgröna ärtor
- 1 mskmynta, hackad
- 2 mskgräslök
- 2 mskpersilja, hackad
- 2 mskSmör
Servera med
- Olivolja
- Riven parmesanost
- Bröd