Ribollita med mjuka grönsaker

Av Godare

(5)

Vad tycker du?

Ribollita med mjuka grönsaker

Bjud på en rustik italiensk ribollita med lokala råvaror. Stjärnkocken Tom Victor Gausdal kryddar grönsaksoppan med mynta och tipsar:

– Lägg dina vissna morötter i iskallt vatten och de blir som nya.

Ingredienser

Buljong:

  • 1 lbuljong, höns eller grönsak
  • 1 Schalottenlök, i skivor
  • 1 vitlöksklyfta, i skivor
  • 3 Morötter, skurna i bitar
  • 0,25 rotselleri, skurna i bitar

Soppa

  • 2 dllinser, kokta, eller bönor eller liknande
  • 8 bladcavolo nero, eller grönkål, finskurna
  • 2 nävarsköljd färsk spenat
  • 6 mskgröna ärtor
  • 1 mskmynta, hackad
  • 2 mskgräslök
  • 2 mskpersilja, hackad
  • 2 mskSmör

Servera med

  • Olivolja
  • Riven parmesanost
  • Bröd
Ribollita med mjuka grönsaker.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Ribollita med mjuka grönsaker