Foto: Heléne Pe
Magisk sill med eller utan whisky.

Senap och maltsill

Bli först med att rösta!

Ingen jul utan sill!
Här är Niklas Ekstedts variant:
”Tänk Vasaskeppet som möter en nytjärad västkustsnipa. Magiskt god med en whisky. Eller utan whisky.”

Recept ur boken ”Niklas Jul” (Triumf förlag), Foto: Heléne Pe, Wolfgang Kleinschmidt.

Tänk på att sillen bör stå i kylen i ett dygn innan servering.

Niklas Ekstedts senaps- och maltsill

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 förpackning 5-minuterssill
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 dl muscavadosocker
  • 6 cl rökig maltwhisky
  • 2 msk grovkornig senap, skånsk
  • 1 msk dijonsenap
  • pressad citronsaft, eventuellt
  • salt och peppar

Gör så här

ARTIKELN HANDLAR OM

Julen 2018

Recept

Julmat

Jul