Foto: Frida Wismar
Vit sparris som ska ha myyyket timjan, tipsar Erik Hammar.

Vit sparris med hollandaise

5 (2 röster)

Vit sparris är en stor stolthet i Alsace. Jag älskar sparris och gillar när den har lite kärna kvar i mitten. Med det här tillagningssättet får man bra textur och fyllig smak. Det ska vara myyycket timjan – tänk hela krukan. Det brynta smöret och kavringen ger ytterligare fyllighet och den där knäckiga tonen.

Recept från ”Min franska resa”, av Erik Hammar (Bonnier Fakta) - Sveriges mästerkock 2018.

Inkokt vit sparris med brynt hollandaisesås, kavringskrisp och forellrom

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Inkokt sparris

  • 8 vita sparrisar
  • 2.7 l vatten
  • 3 dl citronsaft, ca 6 citroner
  • 0.8 dl salt
  • 1 dl socker
  • 1 kruka timjan
  • Brynt hollandaise

  • 200 g smör
  • 2 äggulor
  • 0.5 citron, saft och rivet skal
  • flingsalt
  • Tillbehör

  • 2 skivor kavring
  • 2 msk smör
  • 100 g forellrom
  • körvel, eller persilja

Gör så här

avAftonbladet

MER OM MAT & DRYCK