Zeina Mourtada

Av Zeina Mourtada

Msakaa – libanesisk moussaka

Av Zeina Mourtada

(52)

Vad tycker du?

Msakaa – libanesisk moussaka

Maghmour, mnazale eller msakaa – kärt barn har många namn. Denna delikata moussaka är en Zeina Mourtadas många libanesiska favoriter.

– Min mamma brukade göra världens godaste msakaa, och detta är hennes recept. Grytan är mustig, smakrik och alldeles fantastiskt god, säger hon.

Recept ur boken ”Zeinas green kitchen”.

Libanesisk moussaka.

Ingredienser

  • 3 auberginer, medelstora
  • 0,5 dlRapsolja
  • 1 Gul lök, stor
  • 6 vitlöksklyftor
  • 3 chilifrukter, om du gillar hetta (uteslut annars)
  • 6 tomater, mogna (kan bytas ut mot konserverade krossade tomater)
  • 2 mskTomatpuré
  • 1,5 mskMynta, torkad, samt några extra nypor
  • 2 dlVatten
  • 400 gkikärter, konserverade (sköljda och avrunna)
  • 1,5 tskSalt
  • 2 krmSvartpeppar
  • 3 mskOlivolja, att ringla över
  • 4 mskpersilja, finhackad och färsk (till garnering)

Servering

  • Pitabröd, eller kokt ris
  • valfria råa grönsaker

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Msakaa – libanesisk moussaka

Zeina Mourtada

Zeina Mourtada

Zeina Mourtada driver den prisbelönta bloggen Zeinas Kitchen – en av Sveriges största matbloggar. Hon är välkänd i tv-rutan och har skrivit flera populära kokböcker. Här delar Zeina med sig av lättlagade och smakrika recept från hela världen både för vardagar och högtider.

Visa 11 recept