Grillad tomatkräm med tomat, mozzarella och brödchips
Bjud dina gäster på en minnesvärd upplevelse för både ögon och smaklökar! Grillad tomatkräm på nyskördade tomater, med krämig mozzarella och frasiga brödchips, toppad med rökig rapsolja och libbsticka.
Recept från boken ”Grönsaker A-Ö” av Paul Svensson.
Ingredienser
- 10 tomater
- 1 Gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 40 små tomater, av olika sorter
- 0,75 dlkallrökt olja, se separat recept
- 2 skivorljust surdegsbröd, tunna
- 2 msksherryvinäger
- 1 krukalibbsticka, strimlade blad
- 250 gmozzarella
- 2 dlvispgrädde
- Olivolja
- Salt
- nymalen svartpeppar
Kallrökt olja
- 1 dlrökspån av al
- 2 dlRapsolja, neutral