Foto: Ulrika Pousette
Gör färs med gula ärtor – supercheap.

Bolognese på gula ärtor

4,2 (33 röster)

Här har vi ett riktigt save hack! Istället för att göra vegobolognese på något dyrt substitut kan du göra egen färs av gula ärtor, som ju är supercheap. Så bra!

Recepten är hämtade ur Hanna Olvenmarks ”Portionen under tian – 300 kronorsveckorna” (Ordfront). Receptfoto: Ulrika Pousette.

Tid för blötläggning av ärtorna tillkommer, 12 timmar.

0,2 kg CO2e/port.

Bolognese på gula ärtor

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 lökar, gula
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk paprikapulver
  • 4 dl gula ärtor, torkade
  • 2 msk tomatpuré
  • 800 dl krossade tomater, eller hela konserverade
  • 2 dl vatten, eller mer
  • 1 st buljongtärning
  • 4 morötter
  • 4 msk frysta kryddor, t ex basilika eller persilja
  • 1 tsk sambal oelek, eller mer om du vill ha hetta
  • 3 dl växtbaserad grädde
  • salt och peppar
  • olja, att steka i
  • 8 portioner pasta

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM
MER OM MAT & DRYCK