Färsbollar med sojafärs med blandade rotfrukter

Reporter: Aftonbladet

Publicerad:
Uppdaterad:
Färsbollar med sojafärs.
Foto: Inger Månson
Färsbollar med sojafärs.

Färsbollar med sojafärs. ”Det ska vara enkelt att laga hälsosam och klimatsmart mat”, säger kostchefen Inger Månson som i årtionden lärt elever och vuxna att äta klimatsmart mat som också är bra för hälsan.

Färsbollar med sojafärs

Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • 425 gram formbar sojafärs

  • 1 gul lök

  • 1 kokt potatis

  • 1 ägg

  • Peppar, salt

  • Olja/smör att steka i

Gör så här:

  1. Finhacka och stek löken.

  2. Riv potatisen.

  3. Blanda alltsammans och forma till bullar 

  4. Stek gyllenbruna i medelvarm stekpanna.

  5. Rostade rotfrukter och potatis  i ugn.

  6. Ca 1 kg blandade rotfrukter och potatis (t ex morot,gulbeta, palsternacka, polkabeta).

  7. Skär i klyftor, ringla över olivolja och flingsalt 

  8. Baka 30 - 40 minuter i 220˚ varm ugn.

För fler recept och tips se Ingers Instagram: @mat_och_klimat

Publicerad: