Ingredienser
- 4 ägg
Chiliolja
- 2 tskSambal oelek
- 1 vitlöksklyfta, stor
- 1 mskolja
- 0,5 tskVitvinsvinäger
Buljong
- 250 gChampinjoner
- 1 Schalottenlök
- 0,5 bitingefära
- 14 dlVatten
- 2,5 mskJapansk soja
- 3 tärningarkycklingbuljong
Krispig fläskfärs
- 500 gfläskfärs
- 2 mskolja
- 0,5 bitingefära
- 1 krmSalt
- 2 vitlöksklyfta
- 2 mskJapansk soja
Servera med
- 280 gÄggnudlar
- Chili- och vitlöksoljan
- 0,5 Purjolök
- 1 dlkimchi
- 1 krukakoriander, grovhackad
- 4 tsksrirachasås, eller efter smak
- sesamfrön, svarta
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.