Stekt ris med chili och ingefära

Av Godare

(10)

Vad tycker du?

Stekt ris med chili och ingefära

Den här versionen av stekt ris är full av spännande smaker, vill du ha den mildare kan du halvera mängden chili och ingefära.

Recepten är hämtade från Karin Sundgrens bok ”No waste, just taste”.

Stekt ris med spännande smaker av chili och ingefära.

Ingredienser

  • 600 gkokt ris
  • 1 blomkålshuvud, blasten
  • 1 Purjolök
  • 2 morötter
  • 1 paprika
  • 2 gula lökar
  • 40 gFärsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 chili, urkärnad
  • 4 mskRapsolja
  • 4 ägg
  • 4 mskSoja
  • 2 mskSesamolja
  • 3 korianderstjälkar, cirka
  • 1 mskrostade sesamfrön

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Stekt ris med chili och ingefära