Foto: Erica Wessman
Bjud på bakad kålrot med vitlöksbröd, hollandaise och salami.

Bakad kålrot med vitlöksbröd, hollandaise och salami

5 (1 röst)

Har du torrt bröd över? Här kommer det väl till pass. Laga bakad kålrot med mixat torrt bröd.
Recept från Paul Svenssons och Christofer Ekmans nya kokbok ”Rädda maten!” (Bonnier fakta). 

Bakad kålrot med vitlöksbröd, hollandaise och salami

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 kg kålrot
  • 2 msk smör
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • Vitlöksbröd

  • 4 dl bröd
  • 2 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • Vinägerhollandaise

  • 500 g smör
  • 3 äggulor
  • 0.5 dl vinäger
  • 1 tsk salt
  • Till servering

  • vinägerhollandaise
  • salami, torr (att riva över)

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM