Foto: Stefan Wettainen
Palak Paneer toppad med koriander.

Palak Paneer

5 (2 röster)

Palak Paneer är en smakrik rätt som både har och ger styrka.
Servera med läcker matvetesallad.

Recept från boken ”Vego i världsklass”, av Linda Bakkman, Gustav Johansson och Anna Richert (Norstedts).

Palak Paneer

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 lökar, stora
  • 3 vitlöksklyftor
  • 20 g ingefära, färsk
  • 2 msk tomatpuré
  • 1.5 msk garam masala
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk koriander, malen
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 tsk chilipulver, eller efter smak
  • 400 g tofu, fast, naturell
  • 250 g grönkål, färsk
  • 400 g krossade tomater
  • 4 dl vatten, + ev till stekning
  • 2 dl röda linser
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 msk japansk soja
  • 200 g silkestofu
  • 0.5 kruka koriander
  • 0.5 lime, saften
  • salt och svartpeppar
  • rapsolja, till stekning
  • Matvetesallad

  • 3 dl matvete
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 vitlöksklyfta
  • 10 cm purjolök
  • 1 spetspaprika
  • 0.5 kruka koriander
  • 0.5 lime, saften
  • salt och svartpeppar

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

MER OM MAT & DRYCK