Palak Paneer med matvetesallad

Av Godare

(9)

Vad tycker du?

Palak Paneer med matvetesallad

Palak Paneer är en kryddig indisk rätt som både har och ger styrka. Smakerna kommer bland annat från ingefära, garam masala och tomat.

Recept från boken ”Vego i världsklass”, av Linda Bakkman, Gustav Johansson och Anna Richert (Norstedts).

Palak Paneer toppad med koriander.

Ingredienser

  • 2 lökar, stora
  • 3 vitlöksklyftor
  • 20 gIngefära, färsk
  • 2 mskTomatpuré
  • 1,5 mskGaram masala
  • 2 tskKardemumma
  • 1 mskSpiskummin
  • 1 mskKoriander, malen
  • 2 tskGurkmeja
  • 2 tskChilipulver, eller efter smak
  • 400 gTofu, fast, naturell
  • 250 ggrönkål, färsk
  • 400 gkrossade tomater
  • 4 dlVatten, + ev till stekning
  • 2 dlröda linser
  • 1 mskGrönsaksfond
  • 1 mskJapansk soja
  • 200 gsilkestofu
  • 0,5 krukakoriander
  • 0,5 Lime, saften
  • Salt och svartpeppar
  • Rapsolja, till stekning

Matvetesallad

  • 3 dlMatvete
  • 1 mskGrönsaksfond
  • 1 vitlöksklyfta
  • 10 cmpurjolök
  • 1 spetspaprika
  • 0,5 krukakoriander
  • 0,5 Lime, saften
  • Salt och svartpeppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Palak Paneer med matvetesallad