Jeera murgi – kyckling med kummin

Av Nina Kindbro

(2)

Vad tycker du?

Jeera murgi – kyckling med kummin

Jeera murig är kyckling i en härligt kryddig och krämig sås. Här bjuder Karim Rezaul från Indian garden på sitt goda recept på kycklingrätten.

Jeera murgi är kryddad med bland annat kummin.

Ingredienser

  • 700 gTärnad kyckling
  • 60 mlolja
  • 5 gkumminfrön
  • 1 Lök, stor (eller 2 små)
  • 20 gIngefära, riven
  • 20 gVitlök, riven
  • 40 gTomatpuré
  • 5 gGurkmeja
  • 5 gChilipulver
  • 20 gCashewnötter, malda eller hackade
  • 5 gGaram masala
  • 2 dlVatten
  • Salt
  • 20 gKoriander, finhackad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Jeera murgi – kyckling med kummin

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.