Moules marinières med torr cider

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Moules marinières med torr cider

Moules marinières är förmodligen Frankrikes mest kända musselrätt. Den här rätten är en variant på klassikern, där man byter ut det vita vinet mot torr cider. Vill du ha en matigare variant kan du servera musslorna med pommes eller bröd. Drick gärna samma cider till måltiden, då får du verkligen möjligheten att suga i dig allt av det som Normandie har att erbjuda.

Torr cider till klassiska moules marinières.

Ingredienser

  • 1 kgblåmusslor
  • 0,5 fänkål, hackad
  • 1 selleristjälk, hackad
  • 2 Schalottenlök, hackad
  • 2 mskRapsolja
  • 3 dltorr cider, från Normandie
  • 2 dlgrädde
  • 3 mskCrème fraiche
  • Salt och peppar

Topping

  • 100 gSidfläsk
  • 1 krukapersilja, hackad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Moules marinières med torr cider

Ämnen

    Läs vidare