Foto: Frida Wismar
Torr cider till klassiska moules marinières.

Moules marinières med torr cider

5 (1 röst)

Moules marinières är förmodligen Frankrikes mest kända musselrätt. Den här rätten är en variant på klassikern, där man byter ut det vita vinet mot torr cider. Vill du ha en matigare variant kan du servera musslorna med pommes eller bröd. Drick gärna samma cider till måltiden, då får du verkligen möjligheten att suga i dig allt av det som Normandie har att erbjuda.

Recept från ”Min franska resa”, av Erik Hammar (Bonnier Fakta) - Sveriges mästerkock 2018.

Moules marinières

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 kg blåmusslor
  • 0.5 fänkål, hackad
  • 1 selleristjälk, hackad
  • 2 schalottenlök, hackad
  • 2 msk rapsolja
  • 3 dl torr cider, från normandie
  • 2 dl grädde
  • 3 msk crème fraiche
  • salt och peppar
  • Topping

  • 100 g sidfläsk
  • 1 kruka persilja, hackad

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM
MER OM MAT & DRYCK