Fänkålsrisotto med chèvre

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Fänkålsrisotto med chèvre

Här är ett recept på en riktigt krämig fänkålsrisotto med chèvre och vitt vin. Det går att använda de flesta rivna hårdostar i risotto, vanligast är parmesan och pecorino. Välj grönsaker som du gillar. Klassiker är sparris, svamp eller gröna ärtor.

Tips! Det viktiga är att späda lite i taget med buljongen och att provsmaka då och då mot slutet.

Fänkålsrisotto

Ingredienser

  • 1 mskFänkålsfrö
  • 8 dlgrönsaksbuljong, på tärning eller fond
  • 1 Lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 fänkålshuvuden
  • 2 mskOlivolja
  • 300 grisottoris
  • 1 dlVitt vin
  • 150 gchèvrerulle
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Fänkålsrisotto med chèvre