Bjud på söta prinsessbiskvier
Biskvier är gott, prinsesstårta är gott. Kombinera dem och du kan bjuda på de allra sötaste prinsessbiskvier. Camilla Hamid med bloggen ”My kitchen stories” delar med sig av sitt sockrade recept.
Ingredienser
- 200 gMandelmassa
- 0,75 dlströsocker
- 2 äggvita, stora
- 1 tskVaniljsocker
- 3 dlvispgrädde
- 1 krmBakpulver
- 2 dljordgubbssylt
- 250 gMarsipan, i valfri färg
- maizena, till kavling
- Florsocker, till garnering
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.
Mer på Godare
Pizza carbonara
Pizza sandwich
Vit lasagne med kyckling, spenat och färskost
MATNYHETER
Stjärnkrogen Aloë stänger
ARTIKLAR
Avsnitt 3: Klassiska pizzor med en twist
ARTIKLAR
Avsnitt 2: Focaccia – fylld med italienska smaker
ARTIKLAR
Avsnitt 1: En symfoni av smaker!
VIN
”Äntligen kan jag välja rätt vin till maten”
MATNYHETER
White Guide samlar matupplevelser i ny kalender
Focaccia med mortadella, färskost och pistagenötter