Foto: Thinkstock
Pannkakor med färska bär

Klassiska pannkakor

3,3 (27 röster)

Få saker är så goda som vanliga klassiska pannkakor.
Stekta perfekt tunna med tillbehör som sylt och grädde.
Men det finns olika varianter på servering till pannkakorna, fräsch och gott blir det med färska bär.

Klassiska pannkakor

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 3 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • smör, till stekning

Gör så här

avClara Öhrn

Säg den som inte blir glad när det doftar pannkakor när de kliver innanför dörren. Eller fråga vilken unge som helst vad den vill ha till middag och i de allra flesta fall blir svaret pannkakor! Få rätter har behållit sin popularitet genom århundraden som pannkakor har gjort. Första gången pannkaka omnämns på svenska är i en skrift av Olaus Petri 1538. Det framgår dock inte vilken typ av pannkaka det är.

Om du äter soppa först har du en utmärkt ursäkt att äta pannkakor till middag. Testa vårt recept på grön ärtsoppa - passar perfekt till torsdagsmiddagen.

 

Tips på tillbehör till pannkakan:

  • Sylt och grädde eller glass

  • Färska bär och lönnsirap

  • Smör, socker och citron

  • Nutella och banan

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Brunch

Efterrätt

MER OM MAT & DRYCK