Foto: Thinkstock
Pavlova, enkelt och otroligt gott.

Pavlova – efterrätten som alltid imponerar

3,6 (102 röster)

En fluffig marängtårta – en klassisk favorit till efterätt

Pavlova - segsöt maräng, fluffig grädde och syrliga bär, en oslagbar kombination. Ställer du fram en pavlova efter middagen kan vi nästan garantera att alla gäster kommer att bli tårögda av lycka. Trots att den är så enkel så imponerar den alltid.

Pavlova

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 6 ägg, rumstempererade
  • 3.5 dl socker
  • en nypa salt
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 5 dl vispgrädde
  • bär

Gör så här

avNina Kindbro

Pavlova med lemon curd och grädde

Portionspavlova

  • Om du vill kan du göra flera mindre marängskålar och servera portionsvis. Gör några extra, maräng går lätt sönder.

Foto: Thinkstock
Pavlova i portionsformat.

Pavlova som snygg krans

  • Spritsa ut marängsmeten till en stor krans och dekorera den när den är klar. Imponerar på den mest luttrade pavlovafantast.

Foto: Thinkstock
Pavlova i form av en krans.

Chokladpavlova

  • Tillsätt lite kakao i marängsmeten och häll på chokladsås innan du klickar dit grädden, lite riven choklad och du har en chokladälskares våta dröm.

ARTIKELN HANDLAR OM