Så fixar du två veganska sillar

Av Godare

(2)

Vad tycker du?

Så fixar du två veganska sillar

Testa skärgårdssill och sill med senap av aubergine – båda är veganska.

Tänk på att lagen till senapssillen behöver stå i kylskåpet över natten, och den färdiga auberginesenapssillen bör kylas i en timme innan servering.

Skärgårdssill och sill med senap av aubergine.

Ingredienser

Vegansk skärgårdssill

  • 1 Aubergine, stor
  • 1 tskLiquid smoke
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 dlCrème fraiche, vegansk
  • 1,5 dlMajonnäs, äggfri
  • 1 askhackad dill
  • 2 msktångkaviar, svart eller röd
  • 0,5 citron

Vegansk senapssill

  • 1 Aubergine, stor
  • 1 rödlök
  • 2,5 dlVatten
  • 1 dlÄttiksprit
  • 1 dlSocker
  • 5 kryddpepparkorn, hackade
  • 2 lagerblad
  • 5 kryddnejlikor
  • 1 dlRapsolja
  • 3 mskSkånsk senap
  • 2 mskSocker
  • 2 mskRödvinsvinäger
  • 1 dlHackad dill
  • Vitpeppar
  • Salt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Så fixar du två veganska sillar