Kycklingklubbor i ugn – billigt och gott

5 (2 röster)
Foto: Thinkstock
Kycklingklubbor - gott och billigt.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Kycklingklubbor finns ofta till bra pris i matbutikerna. Pensla på en glace och rosta dem i ugnen så blir de supergoda.

Kycklingklubbor i ugn

Antal: 4 portioner Tid: 60 minuter

Ingredienser:

  • 1 kg frysta eller färska kycklingklubbor

Glace:

  • 1 vitlöksklyfta

  • 2,5 msk soja

  • 1 msk chilisås

  • 1 tsk rosmarin

  • 1 tsk oregano

  • 1 msk rapsolja

  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar

In i ugnen:

  • 3 msk smör

  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.

  2. Skala och riv vitlöksklyftan och blanda soja, chilisås, rosmarin, oregano, olja och peppar.

  3. Smörj en plåt och lägg i kycklingklubborna. Pensla på glacen. Klicka på smöret på kycklingklubborna. Häll vattnet i botten av formen så bränner inget fast.

  4. Stek kycklingklubborna i ugnen cirka 45 minuter om de är frusna eller cirka 30 minuter om de är färska. Kontrollera att köttsaften är klar och inte rosafärgad. Ös kycklingklubborna ett par gånger under tillagningen så blir de härligt saftiga.

  5. Fyll på med lite vatten om det behövs. Spara skyn och häll den över kycklingklubborna strax innan servering.

  6. Servera med en god sallad eller ugnsrosta potatis eller rotsaker. Tzatziki passar perfekt till.

ARTIKELN HANDLAR OM