Dinoburgare som man blir stark av

Av Nina Kindbro

(6)

Vad tycker du?

Dinoburgare som man blir stark av

Dinoburgare proppade med spenat och quinoa sätter igång fantasin hos både barn och vuxna.

Vuxentillägg: Toppa burgarna med mosad avokado och mer grönsaker. Du kan också servera dem helt utan bröd, tillsammans med en sallad och valfri sorts gryn.

Recept ur kokboken Little green kitchen av David Frenkiel och Luise Vindahl, Norstedts.

Dinoburgare – ett riktigt kraftpaket.

Ingredienser

Spenat- och ärtburgare

  • 1 dlquinoa, svart, sköljd och avrunnen
  • 2 dlVatten
  • 2 ägg
  • 75 gspenat, endast bladen, grovhackade
  • 300 gÄrter, gröna , frysta, upptinade
  • Basilika, bladen från två kvistar
  • 2 dlhavregryn
  • 50 gpecorino, eller parmesan
  • 2 mskcitron, pressad saft
  • 1 tskflingsalt
  • Olivolja, till stekning

Dressing

  • 0,75 dlmajonnäs
  • 2 mskKapris, sköljd, avrunnen och hackad
  • 1 mskKetchup, av god kvalitet

till servering

  • hamburgerbröd, små
  • ketchup
  • tomater, skivade
  • salladsblad, krispiga

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Dinoburgare som man blir stark av

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.