Foto: Marie Mandelmann
Frukt i form – glutenfritt och gott.

Frukt i form på Mandelmanns vis – glutenfritt

5 (1 röst)

Frukt i form – en fantastiskt god glutenfri äggkaka med frukt eller bär, allt efter vad säsongen erbjuder. En fin touch är om man har mindre kakformar så varje person kan äta ut sin egen, men det går även bra att göra i en större form.

Frukt i form

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 50 g sötmandel
  • 500 g färska aprikoser, eller annan frukt eller bär
  • 2 tsk kanel
  • 3 msk strösocker
  • Fyllning

  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 50 g sötmandel, eller 1 dl mandelmjöl
  • 0.5 vaniljstång
  • 0.5 dl strösocker
  • Servering

  • färsk frukt
  • vispad grädde, eller vaniljglass

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM