Foto: Thinkstock
Kanelkaka med äpplen

Kanelkaka med äpplen

3,9 (157 röster)

Kanelkaka med äpplen – muskot och kanel ger härligt kryddig smak åt den här mjuka kakan. Läckra äppelbitar gör den saftig och god.

Kanelkaka med äpplen

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 tsk kanel, mald
  • 0.5 tsk muskot, mald
  • 0.5 tsk salt
  • 3 dl vegetabilisk olja, t ex majsolja
  • 1.3 dl matlagningsyoghurt
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 3 ägg, rumstempererade
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 äpplen
  • florsocker

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Recept

Bakning

Äpplen