Morotskaka med pekannötter och färskostglasyr

Av Godare

(13)

Vad tycker du?

Morotskaka med pekannötter och färskostglasyr

Morotskaka med pekannötter och färskostglasyr – den 4 april är det Morotens dag. Den firar vi förstås med en läcker morotskaka. Toppat med söt och lite nyttig frosting.

Ljuvlig och nyttig morotskaka.

Ingredienser

  • 1 dlananasbitar, på burk
  • 1 tskVetemjöl
  • 1 tskBakpulver
  • 1 tskBikarbonat
  • 1 tskKanel
  • 2,5 dlfarinsocker
  • 1,5 dlOlivolja mild
  • 2 ägg
  • 2 Morötter, rivna
  • 1,5 dlpekannötter, grovt hackade

Till glasyr

  • 300 gfärskost
  • 1 dlflorsocker, siktat
  • 0,5 apelsin, saften
  • 1 tskvaniljextrakt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Morotskaka med pekannötter och färskostglasyr