Lise Finckenhagen

Av Lise Finckenhagen

Crème brûlée – billiga lyxdesserten

Av Lise Finckenhagen

(94)

Vad tycker du?

Crème brûlée – billiga lyxdesserten

Creme brulee är en riktig klassiker bland desserter som alltid imponerar. Vid serveringen strör du socker och bränner det snabbt för att få till den läckert knäckiga ytan. Vaniljkrämen kan lagas på flera sätt, och i det här receptet får du två varianter.

Crème brûlée med färska hallon.

Ingredienser

  • 0,75 lvispgrädde
  • 2 vaniljstänger
  • 8 äggulor
  • 125 gsocker
  • 3 tskfarinsocker, per portion, till toppen

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Crème brûlée – billiga lyxdesserten

Lise Finckenhagen

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.

Visa 940 recept