Ingredienser
- 4 hamburgerbröd
- 4 hamburgare, à 150-200 g
- 8 deep fried green tomatoes
- 60 mlchipotlemajonnäs
- 60 mlpimento-cheese
- 120 gholy-trinity relish
Chipotlemajonnäs
- 3 dlMajonnäs
- 2 msktabasco chipotle
Pimento-cheese
- 100 gRiven ost, amerikansk cheddar eller Västerbottens
- 0,5 krmSvartpeppar, mald
- 0,75 dlchipotlemajonnäs
- 0,2 dlTabasco red pepper sauce
Deep fried green tomatoes
- 3 tomater, gröna tomatillos
- 2,5 dlFilmjölk
- 0,75 dlVatten
- 1 mskCitronjuice
- 1 mskSalt
- 300 gStröbröd
- 1 mskSalt
- 1 mskSvartpeppar, mald
- 1 mskVitlökspulver
- 1 mskpersilja, torkad
- 1 mskOregano, torkad, torkad
- 1 mskBasilika, torkad
- 2 mskred chili and ginger mix
- 1 lVegetabilisk olja, för fritering
Holy trinity relish
- 100 gblekselleri
- 100 gPaprika, grön
- 100 gGul lök
- 100 gpoblanopaprika
- 100 gFÄRSK JALAPEÑO
- 100 gJalapenos, picklade
- 1,2 dlSocker
- 2 dlÄppelcidervinäger
- 1,5 mskgrön tabasco
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Jon Hansson är journalist med 40 år i yrket, skrivit tolv kokböcker innehållandes över 2500 recept, diplomerad sommelier, vin- och matfantast. Testar olika matnyttigheter, från mozzarella till kockknivar på Aftonbladet Plus. Skriver även för krogguiden White guide och Magasin måltid.