Foto: Peter Kroon
Oxrullader.

Oxrullader med gräddsås och pressgurka

3,5 (67 röster)
Publicerad:

Oxrullader – här finns utrymme att experimentera med olika fyllningar. Tareq Taylors favoritfyllning är fläsk, lök, ättiksgurka och senap. Recept ur Tareq Taylors kokbok Favoriter.

Oxrullader med gräddsås och pressgurka

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 100 g sidfläsk, rökt
  • 1 lök, gul, liten
  • 1 dl ättiksgurka, strimlad
  • 0.5 dl skånsk senap
  • 8 skivor oxinnanlår, stora
  • 1 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl rött vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk svartvinbärsgelé
  • Pressgurka

  • 1 slanggurka
  • 2 tsk salt
  • 3 msk ättiksprit 12%
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 dl persilja, hackad

Gör så här

avNina Kindbro

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM
MER OM MAT & DRYCK