Äppel- och limecheesecake med apelsingelé
Foto: Ceen Wahrén
Äppel- och limecheesecake med apelsingelé

Äppel- och limecheesecake med apelsingelé

5 (1 röst)

Äppelcheesecake med lime apelsingelé – den syrliga gelén blir pricken över i på den söta cheesecaken.

Viktigt att tänka på är att cheesecaken behöver både frysas och tinas innan servering.

Äppelcheesecake med lime och apelsingelé

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Botten

  • 200 g digestivekex
  • 75 g smör
  • Fyllning

  • 5 blad gelatin
  • 6 äggulor
  • 200 g florsocker
  • 500 g färskost
  • 5 dl grädde
  • 1 dl mixade och passerade gröna äpplen
  • 0.5 dl limejuice
  • Topping

  • 6 dl apelsinjuice, färskpressad
  • 5 blad gelatin

Gör så här

avAftonbladet

Recept: Therese Wikström

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Efterrätt

MER OM MAT & DRYCK