Ingredienser
Potatismos
- 1 kgmjölig potatis, inkl 5 st till “köttbullarna”
- 2 dlVäxtbaserat alternativ till matlagningsgrädde
- 1 krmmald muskot, eller efter smak
- Salt och svartpeppar
”Gräddsås”
- 2 dlVäxtbaserat alternativ till matlagningsgrädde
- 2 mskgrönsaksfond
- 2 mskJapansk soja, mörk
- 1 tskTorkad timjan
- 2 mskrårörda lingon
- 0,5 dlVitt vin, valfritt
- Salt och svartpeppar
pressgurka
- 1 dlättika
- 2 dlströsocker
- 3 dlVatten
- 0,5 gurka
”Köttbullar”
- 1,5 dlBulgur, okokt
- 9 dlskogschampinjoner, rivna
- 2 dlrostade solrosfrön
- 5 medelstorPotatis, kokta
- Rapsolja, till stekning
- Salt och svartpeppar
- torkad timjan
Servering
- Persilja , finhackad