Provensalsk fisksoppsgryta

Av Godare

(8)

Vad tycker du?

Provensalsk fisksoppsgryta

Franska smaker och fisk, det vattnas redan i munnen. Blanda olika sorters fisk både för smaken och för ögat, och det blir en härlig fisksoppa.

Recept av Lena Söderström, ur boken ”Grytor - från lättlagat till lyx” (Semic).

Provensalsk fisksoppsgryta

Ingredienser

  • 700 ggrytbitar av fisk, gärna av flera sorter (t ex lax, torsk, kolja, sej)
  • 10 blåmusslor
  • 3 dlskalade räkor

Grytbas

  • 1 knippesalladslök
  • 1 fänkål, liten
  • 3 vitlöksklyftor
  • 0,5 paketsaffran, 0.25 g
  • 7 dlVatten, kokande
  • 3 mskOlivolja
  • 2 dlgrillad paprika, hemlagad eller köpt på burk
  • 1 TärningFiskbuljong , eller hönsbuljong
  • 0,5 tskPaprikapulver
  • 0,25 tskChiliflakes
  • 400 gKrossade tomater
  • Salt

Till servering

  • 2 mskpersilja
  • vitlöksmajonnäs

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Provensalsk fisksoppsgryta

Ämnen