Foto: Johanna Åkerberg Kassel
Kyckling med syrling citronsås och honung.

Jessica Frejs citronkyckling

4 (1 röst)

– Den här rätten har hängt med mig i över tio års tid, jag älskar den syrliga citronsåsen som balanseras perfekt med hjälp av honungen så att den inte blir för syrlig, tipsar kokboksförfattaren Jessica Frej.

Citronkyckling

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 750 g kycklingfiléer, gärna svensk ekologisk kyckling
  • salt och svartpeppar
  • 50 g smör, att steka i
  • 3 citroner, saft och finrivet skal
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 6 dl crème fraiche, 3 burkar
  • 3 dl vatten
  • 3 msk ljus soja
  • 3 msk honung, gärna en blommig sort
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 kruka persilja, färsk
  • 450 g tagliatelle, färsk
  • 100 g blandad sallad, färdigsköljd
  • 1 kruka basilika, färsk

Gör så här

avAftonbladet

Recept ur kokboken, ”Fest på 30 minuter” av Jesssica Frej och Johanna Åkerberg Kassel (foto) (Bonnier Fakta).

ARTIKELN HANDLAR OM