Havsabborre och sallad med fänkål och rucola

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Havsabborre och sallad med fänkål och rucola

Havsabborre och sallad med fänkål och rucola – pinjenötter är en av Paolos favoriter. – Älskar att strö pinjenötter över fisk (egentligen över det mesta)! Det ger en härlig crunch åt rätten vilket gör den till något annorlunda, säger han.

Låt havsabborren dra åt sig smakerna från marinaden i två timmar.

Ingredienser

  • 4 havsabborre, med huvudet borttaget, urtagna och sköljda (små)
  • 2 mskOlivolja
  • 2 vitlöksklyfta, lätt krossade
  • 2 citron, färskpressad saft och finrivet skal
  • 1 tskoregano
  • 4 mskPinjenötter, grovhackade
  • Salt och svartpeppar
  • persilja, att strö över

Sallad

  • 1 fänkål, finstrimlad
  • 3 mskBasilika, strimlad
  • 70 gruccola
  • 16 körsbärstomater, delade i halvor
  • 2 mskOlivolja
  • 0,75 mskbalsamvinäger
  • Salt
  • Svartpeppar, valfritt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Havsabborre och sallad med fänkål och rucola

Ämnen