Foto: Ruslan Olinchuk

Kyckling- och vetegrynspilaff med ugnsrostade grönsaker, aprikos och korintsås

Bli först med att rösta!

Kyckling- och vetegrynspilaff – har du någon gång lagat vetegrynspilaff förut? Då föreslår vi att du testar nu, för resultatet är otroligt gott.

Kyckling- och vetegrynspilaff

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé, i bitar
  • olivolja
  • smör
  • Grönsaker

  • 75 g tomat
  • 75 g röd paprika
  • 75 g gul paprika
  • 75 g gul lök
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • persilja, finskuren
  • salt och peppar, efter smak
  • Pilaffen

  • 4 dl vetegryn, blötläggs ca 8 timmar
  • 8 dl kycklingbuljong
  • 4 schalottenlökar, finskurna
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl rotselleri, skuren i små bitar
  • 3 dl morot, skuren i små bitar
  • 2 dl linsgroddar, eller andra groddar
  • 1 knippe bladpersilja, färsk
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • salt, nymalen från kvarn
  • vitpeppar, nymalen från kvarn
  • Såsen

  • 8 dl kycklingbuljong
  • 1 gul lök, finskuren
  • 2 dl torkade aprikoser, skurna i små bitar
  • 2 msk socker
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk korinter

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM
MER OM MAT & DRYCK