Rostad blomkål med dragonmajonnäs och dillfries

Av Godare

(31)

Vad tycker du?

Rostad blomkål med dragonmajonnäs och dillfries

Rostad blomkål är så otroligt lätt att tillaga och går att variera i oändlighet. Här med dragonmajonnäs och dillfries.

– Det är så här en blomkål ska tillagas och ätas, säger Julia Tuvesson i sin kokbok ”Plåtmat”.

Rostad blomkål med dragonmajonnäs och dillfries

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud, (800 g/huvud)
  • 2 bakpotatis
  • 2 mskRapsolja
  • 2 mskkapris
  • Flingsalt
  • svartpeppar

Citronsmör

  • 50 gSmör, rumsvarmt
  • 3 mskDill, fryst
  • 0,5 clcitron, saft och skal
  • Salt och svartpeppar

Dragonmajonnäs

  • 1 dlmajonnäs
  • 1 mskDragon, torkad
  • 2 tskcitronjuice
  • Salt och svartpeppar

Topping

  • 1 citron, i klyftor
  • 1 knippedill, finhackad
  • babyspenat, eller annat grönt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Rostad blomkål med dragonmajonnäs och dillfries