Ugnsbakad aubergine med tomatsås och fetaost

Av Godare

(57)

Vad tycker du?

Ugnsbakad aubergine med tomatsås och fetaost

Den här goda gratängen finns i många olika varianter i länderna kring Medelhavet. Här grillas auberginen för att få en extra god smak, men den går lika bra att steka. Servera med en bit gott bröd och en sallad eller som en del av en buffé.

Gratäng med aubergine.

Ingredienser

  • 2 Aubergine, stora
  • 1 Gul lök
  • 2 vitlöksklyfta
  • 2 BurkarKrossade tomater
  • 1 dlVitt vin, (kan uteslutas)
  • 1 mskOregano, torkad
  • 1 mskTimjan, torkad
  • 1 mskHonung, (eventuellt)
  • 1 dlOlivolja
  • Salt och peppar
  • 300 gFetaost
  • färska örter, till servering

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Ugnsbakad aubergine med tomatsås och fetaost